dinsdag 4 januari 2011

Bommelzolder viert 12,5 jarig bestaan

Precies op de verjaardag van heer Bommel (13 december) bestond museum De Bommelzolder 12½ jaar. Op zaterdag 11 december vierden wij dit heugelijke feitin het buurthuis Weipoort, dat op bommeliaanse wijze was omgetoverd tot een dependance van de Bommelzolder.

Voorzitter Hans Auwerda opende het feest met woorden van dank aan allen die het museum de afgelopen jaren gesteund hebben. Pim Oosterheert hield daarna een presentatie over Toonder en zijn oeuvre. Hapjes, drankjes en een koud buffet verhoogden de feestvreugde op gepaste wijze, zoals het leden van ‘De Kleine Club’ betaamt. Van de vele geschenken die in ontvangst mochten worden genomen moet zeker vermeld worden een stemmig schilderij van de hand van Jan Gevers Leuven.Voor alle aanwezigen was er nog een geschenk in de vorm van een door de Bommelzolder uitgebrachte legpuzzel van ‘een eenvoudige doch voedzame maaltijd’.

Die legpuzzel is daarna verstuurd aan alle donateurs en medewerkers als dank voor hun steun. De legpuzzel is in een beperkte oplage uitgegeven zodat het zeker een ‘collectors-item’ zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten