vrijdag 2 maart 2012

Pim Oosterheert genomineerd als Heer van Stand

Sinds zijn entree in de letteren, in 1941, is heer Olivier B. Bommel uitgegroeid tot een icoon, een prototype van beschaving, rondborstigheid, charisma en eigenzinnigheid. Kortom, een Heer van Stand.

Zoals dat gaat met iconen, kent iedereen in zijn omgeving wel een persoon die het oermodel dicht nadert. Wat de vraag oproept: wie is, buiten Rommeldam, nu de enige echte Heer van Stand? Wie is geneigd in stilte goed te doen? Wie geniet op zijn tijd van een eenvoudige doch voedzame maaltijd? Wie gebruikt graag grote woorden? Wie vindt dat geld geen rol dient te spelen? Wie is een man van principes, maar heeft tegelijk een piepklein hartje?

In samenwerking met NRC Handelsblad organiseert De Bezige Bij in het voorjaar van 2012 de Grote Heer van Stand-verkiezing. Via deze website zal u uw stem kunnen uitbrengen. Op 2 mei 2012, de geboortedag van Marten Toonder, zal in theater DeLaMar in Amsterdam de winnaar worden bekendgemaakt. Op deze dag speelt ook de voorstelling De Nieuwe IJstijd in het DeLaMar Theater.

Tot onze grote verbazing blijkt ook Pim Oosterheert genomineerd als Heer van Stand. Meer informatie vindt u op de website van 'De Heer van Stand van Nederland'

U kunt stemmen op bovenstaande website stemmen op uw favoriete kandidaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten