vrijdag 27 april 2012

Wie wordt de nieuwe Heer van Stand? Shortlist bekend!

In deze roerige politieke tijden valt een mens graag terug op stabiele factoren. Juist nu is er veel behoefte aan een steunpilaar, een verstandige en bezonken Heer, die de zaken in het juiste perspectief zet en zich niet laat meeslepen door jeugdige, revolutionaire overmoed. Reden te meer om op zoek te gaan naar de Heer van Stand van Nederland.

Op 2 mei 2012 is het precies honderd jaar geleden dat Marten Toonder, de geestelijk vader van Olivier B. Bommel en Tom Poes en vader van de Nederlandse strip, werd geboren. Om dit te vieren is 2012 uitgeroepen tot Toonderjaar. In dit jubileumjaar organiseert De Bezige Bij, in samenwerking met NRC Handelsblad en het Letterkundig Museum, de verkiezing van de Heer van Stand. Op www.heervanstand.nl kon het publiek vanaf eind februari geschikte heren voordragen en/of stemmen op reeds voorgedragen kandidaten.


De shortlist is nu vastgesteld op basis van het aantal uitgebrachte stemmen. De zes genomineerden zijn, in alfabetische volgorde: Job Cohen, Adriaan van Dis, Theo Olof, Pim Oosterheert, Ernst Daniël Smid en Hans Wiegel.

De deskundige jury, Wim Hazeu, biograaf van Marten Toonder, Andre Testa, voorzitter van het Nederlands Instituut voor het Beeldverhaal en Boekillustratie, en Robbert Ammerlaan, publisher at large van De Bezige Bij, kiest uit deze heren de enige echte Heer van Stand van Nederland.

Op 2 mei, de honderdste geboortedag van Toonder, zal in het DeLaMar Theater de winnaar bekend worden gemaakt. De bekendmaking vindt plaats in de Glazen Foyer (2e verdieping) tussen 13.30 en 14.30 uur, voorafgaand aan de matineevoorstelling van de Bommelmusical De Nieuwe IJstijd.

Voor verslaggeving en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Saartje Schwachöfer: s.schwachofer@debezigebij.nl
020 305 9815.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten